Archive for the 'F3D' Category

SpeedCup ’07 tuloksia

Sunday, July 22nd, 2007

Suomen ensimäinen Speedcup on nyt ajettu!

Mittaus tapahtui seuraavasti: jokainen pilotti lensi neljä kertaa 200m radan, kumpaankin suuntaan siis kaksi kertaa. Ennen radalle tuloa sai konetta syöksyttää niin paljon kuin huvitti ja uskalsi, mutta 200m matka lennettiin suoraan. Rata oli merkattu tolpilla, jossa kummallakin oli lippumies. Kun kone meni linjan ohi, lippumies kiskaisi lipun alas. Radan keskellä oli tuloslaskenta ja kellomies joka kellotti linjojen välisen ajan.

Jatkossa olisikin hyvä mitata tällä menetelmällä niin, että aina kun lennokki poistuu mittausalueelta, tämän puolen lippumies nostaa lipun ylös. Tällöin avustaja kertoo pilotille, että ollaan tarpeeksi kaukana. Kun pilotti on valmis suoritukseen, hän huutaa “SUORITUS” jolloin keskellä oleva kellomies aloittaa ajanoton kun starttilinjan lippu menee alas. Kun lippu menee starttilinjalla alas, maalilinjan lippumies nostaa oman lipun ylös (voi toki nostaa aiemminkin) ja kun kone ohittaa linjan, vetää lipun alas. Jos lennokki ei lennä suoraan starttilinjalla, eli on esimerkiksi syöksytyksessä, lippumies ei laske lippua alas vaan lento uusitaan. Maalilinjalla kone saa liikkua mihin suuntaan tahansa.
Speedcup ’07 tulokset tästä

Tuloksista näkee suoraan kumpaan suuntaan on lennetty, koska tuuli puhalsi suoraan kentän suuntaisesti. Lisäksi on mielenkiintoista havaita että Jannen Rookien ja Timpan 4-tahtivehjaksen eri keikat toivat hyvin samanlaisen tuloksen. Tämä antaa osviittaa siitä, että mittausmenetelmä oli riittävän tarkka.

Niille, jotka eivät tahdo liitetiedostoon kajota hivenen dataa:

Jannen Rookien oli päivän nopein, keskiarvo 326,9km/h. Paras veto (myötätuuleen) 418km/h !! Toki mittauksessa pieni virhe voi aiheuttaa heittoa, mutta olen varma siitä että Janne pääsee 400-kerhoon.

Samuelin F3D-pylon ei pärjännyt Jannen vauhdille, 317km/h keskinopeudella. Paras veto myötätuuleen oli 397,79 km/h. Voidaankin nyt virallisesti todeta, että on noi F3D-pylonitkin vaan pirun hitaita

SuperCustomilla varustettujen Q500 Vipereiden nopeus oli keskiarvoltaan 172km/h. Vihdoin näidenkin nopeus selvisi, mutta oli suurinpiirtein sitä mitä ollaan aavisteltu.

Nopeuden muuten voi laskea seuraavasti:

km/h = (m/1000) / (s/60/60)

Jossa m on metrimatka (esim. 800) ja s aika sekunteina (esim. 1,99).

Kiitos osallistujille ja kiitos Helsinki hienoista uusista virallisista pylon-tolppa-lipuista!

Robert Van Den Bosch kilahti MM-kisoissa

Monday, July 2nd, 2007

Mielenkiintoinen juttu tapahtunut F3D:n MM-kisoissa. Robert Van Den Bosch (siis mies joka on sijoittunut kärkikolmikkoon useissa MM-kisoissa, muttei koskaan voittanut) kilahti täysin kun tälle annettiin katko liian matalalla lentämisestä. Tämän jälkeen Robert yritti osua virheen antaneeseen toimitsijaan ja tumppasi koneen lennetyään ohi. Omasta mielestäni tätä voi pitää tapon yrityksenä.. Ei liene yllätys että Van Den Bosch diskattiin koko MM-karkeloista.
Robertilla on tiedossa siis aika monen vuoden kilpailukielto ja kuten alla todetaankin, ehkä kaveri on sen tarpeessa ..

“Race 21 – Contained Robert Van Den Bosch, and something’s happened out on the line. After the race has finished Robert has flown his plane into the ground. At first glance it appears he was trying to show off. The plane is completely wreaked. Robert is walking back to the pits, without his safety helmet, word is he’s thrown it to the floor. His face is steaming, I mean bright red, like its about to explode. I’ve never seen him like this.

Something serious is going on here. This incident is really kicking off. Robert’s caller, Peter Van Doesberg, has picked up the remains of Roberts plane and thrown it on the floor, by the starters cage. The Dutch team manager is coming out, to try and calm everybody down.”

….

Back at the hotel I’ve finally got the full story on Robert. Yes he got called for a cut for low flying, and totally lost it. He flew his plane (albeit on the glide) directly at the starter and flew it over his head. The starter knew Robert was a good pilot and was aiming at him. The plane flew over the starters head and Robert pulled it into the ground. Then according to Robert he took his helmet off, stuck two fingers up at the starter and threw his helmet at him. The rest is history, a real Schumacher monet me thinks. Robert may find himself facing atwo year ban from pylon and possibly more. Mind you he says he’s had enough and needs a break away from it.”

(lähde)

F3D trainig in Finland

Sunday, January 7th, 2007

Here is video from this winter no snow yet :(

http://www.youtube.com/watch?v=ZVs4NEtYnM4

Modell is Jiri Klein, Motor frontintake rear exhaust IR 40 from Ravil Ibragimov.

This is my Favourite F3D High speed video (I think its filmed in Holland):

http://www.youtube.com/watch?v=5aBCQGq5Al4

F3D WC 2007 Bulletin 1 released

Thursday, November 16th, 2006

Bulletin number 1 has been released for 2007 F3D world championships!

http://www.modelaircraft.org/comp/2007F3DWCBulletin1.pdf

F3D säänöissä muutoksia

Thursday, June 29th, 2006

F3D säännöissä on lyhyesti suomennettuna muutettu seuraavia kohtia:

– Potkurin on pyörittävä kiertokammen nopeudella (estetään vaihteistojen käyttö)

– Imuaukon koko maksimissaan 114mm^2

– Vastaanottimessa pakko olla fail-safe tila jossa kaasu menee pois päältä. Eli jos radiosignaali katoaa, moottori sammuu.

– Maksimi kärkiväli 1800mm

– Pylonin materiaaliin ja harjoituksiin liittyviä juttuja

– Turvallisuustarkastus lennokille (työntotangot, asennukset, ruuvien kiinnitys, vastarin ja akun vaimennus, minimissään 500mAh vastaanottimen akkupaketin koko, tarpeeksi vahvat servot, koneessa ei saa olla halkeamia tai muita heikkenemiä rakenteessa, jne)

– Kypäräpakko harjoituksissa ja kilpailuissa

– Maksimissaan 3 konetta / heat

– Alkoholin nauttiminen kielletty harjoitusten ja kisojen aikana (Ranskassa monet pilotit otti ruuan kanssa oluen)

– Minimilentokorkeus: on lennettävä pylon-tolppien yläpuolella poislukien 1. tolppa jonka saa alittaa lähdön yhteydessä. Jos lentää tolpan korkeuden alapuolella, se lasketaan katkoksi. Tällä pyritään siihen ettei tolppiin osuttaisi. Keskustelun aloitti Ranskan 2005 MM-kisoissa suoraan tolppaan osunut kone joka on aika kummallista ettei tätä ole aikaisemmin mietitty..

Lähde: Minutes, CIAM March 2006 Plenary Meeting

Pylonrata