Archive for the 'F5D MM 2005' Category

Video F5D-MM-ennätyksestä

Friday, September 1st, 2006

Tässä video jossa Rössler tekee uuden maailmanenntäyksen F5D-luokassa. Video siis vuoden 2006 MM-kilpailuista Romaniassa: http://homepage.ntlworld.com/robert.ashley/teambananaracing/worldrecord.wmv

Belgialaiset kirjoittaa Antista

Wednesday, August 23rd, 2006

Here is a picture off the man that is shaking the German’s egemony over F5D.
Anti Saikonen from Finland is preparing is Batleth for the next race.
Anti is flying a very effective 7 cell setup and modified his plane with trailing edges apexes to carry the extra load of the heavy pack.
Now the Finland outsider is menacing Christian Roesler who leads the competition so far and also flies a 7 cell powered Batleth.
(lähde)

Viralliset tulokset 8 kierroksen jälkeen

Wednesday, August 23rd, 2006

“Team Germany already look like they have the team prize well sorted however my forecast that they would not have it their own way looks like it could well come true, but its not a American that is spoiling the Germany 1 2 3 it’s that guy that won the Pitasti cup Antti Saikkonen. He is sat in 2nd place and looking very strong for a podium it’s a good advert for F5D to see a none Germany on a students budget compete on an even ground as the German team that are reported to be very heavily backed by some big names.” (lähde)

Antti on käyttänyt paljon aikaa ja rahaa ainoastaan MM-kilpailuita varten. Itse tehdyt koneen muotit, itse tehdyt koneet, akkujen ominaisuuksien tutkimista siitä näkökulmasta millä moottori+potkuriyhdistelmällä saadaan suurin nopeus koneelle. Menestys on mahdollista jos sitä haluaa, mutta se ei tule ilmaiseksi – sen eteen on tehtävä töitä ympäri vuoden.

8 kierrosta ajettu

Tuesday, August 22nd, 2006

Tilanne 8 ajetun kierroksen jälkeen (suluissa paras aika):

1. Roessler 468,1sek (GER) (65,4sek)
2. Saikkonen (FIN) 485,6sek (67,8sek)
3. Wanner (GER) 489sek (66,9sek)

10. Riippa (FIN) 530,8sek (68,9sek!)

Samuelin puhelinraportti (ti 16:38): “Antti on siis noussut tällä kierroksella Kanen ja Wannerin ohi. Roesslerilla on 30gr kevyempi kone kuin Antin “superkevennetty” kone” sekä todella hyviä akkupakkoja ja Samuel oli sitä mieltä että Roessler on ylivoimainen. Samuelin 18 kennoisen koneen ongelma on se että aamuisin kone kulkee mutta iltapäivällä kun ilma lämpenee, kennot hyytyy ja koneen nopeus pienenee. Samuel cyclaa akkupaketista huonoimpia kennoja pois ja tekee näin itselleen parempaa akkupakettia. Antilla ei ole nopein kone mutta ajaa Samuelin mukaan parhaiten rataa. Yleisilmapiiri on hyvä ja Saksalaistenkin kalusto on täysin tutkittavissa. Itävaltalaiset ovat kuitenkin omassa teltassaan eristäytyneenä muusta porukasta ja peittelevät omia koneita ja potkureita.”

“Anti Saikonen from Finland won the Pitesti cup.He was very impressive when flying his 7 cell Hacker powered Batleth. His clean flight style and the excellant performance of his gear gave him the victory. “ (lähde)

Viralliset tulokset 4 kierroksen jälkeen

Tuesday, August 22nd, 2006

Ensimäisellä sijalla olevalle Ransmannille on vielä tilauksessa kaksi uusintalentoa, siksi tilanne näyttää vähän hassulta. Antilla eroa ykköspaikalle 7 sekuntia. Samuel siis sijalla 13. joka on hieno menestys jo itsessään! Peli ei ole lainkaan pelattu ennenkuin viimeinen kone on ylittänyt maaliviivan. Tsemppiä Romaniaan!

Antin kilpailusiiven lisäpinta-ala jotta kone menee siipikuormituksen osalta sääntöihin.

F5D MM – ensimäinen kierros takana

Monday, August 21st, 2006

Antti Saikkonen 69, 70, 71 ja 72sek

Samuel Riippa 71, 75, 85 (1.katko, 200(2.katkoa) sek

Antti on 1 päivän jälkeen 5 parhaan joukossa ja minäkään en ole viimeinen.

Tässä epäviralliset tulokset ulkomuistista. Romanialaiseen tapaan ei virallisia tuloksia saatu.
Keli oli hidas (tuulinen ja kuuma) 70 sekunnin alituksia ei paljon nähty.
Nopeimman ajan teki Rösler GER 66sec, toinen Dan Kane USA 67sec, 3. Wanner 67sec, ja neljäntenä Antti 69 sec.

Pitesti Cup tulokset

Monday, August 21st, 2006


Keskiarvot
(poistettu tulokset joissa on oikaisuja koska nehän eivät vastaa “todellisia” aikoja). Näyttäisi siltä että Kane on ajanut kuitenkin keskimääräisesti kovempaa. Jos ensimäisten MM-kierrosten ajat ovat saman suuntaisia, tiedetään että koneet kulkevat yhtä lujaa sekä Pitesti Cupissa että MM-kisoissa ja että Antilla on mahdollisuudet MM-mitalliin. Epäilen kuitenkin että Saksalaiset ovat säästelleet parhaat akkupakettinsa MM-kierroksille.

Tänään muuten alkavat MM-kilpailuiden ensimäiset kierrokset.

MM-kisat muualla

Friday, August 18th, 2006

Muutamia muita paikkoja joista voi seurata kisojen edistymistä:

http://www.f5d.co.uk/blog-home.asp

http://www.f5d.org/berichte/2006-03_wm/wm_startseite.php

http://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=9222

http://www.supertrc.com/teamUSAf5d/raceUpdates.htm

Ja onhan ne Suomenkin pojjaat päässyt vihdoin kuvaan :

Pitesti cup

Thursday, August 17th, 2006

Tanaan piti aloitella kilpailuja. 9 aamulla oli rekisterointi. Romanialaiseen aikatauluun nayttaa kuuluvan se, etta miaan ei ole ajoissa. Ratasysteemeja ruvettiin kasaamaan rekisteroitymisen jalkeen, ja niita ei taidettu koko paivana saada valmiiksi. Paiva meni lahinna harjoitteluun.

Kenttahenkilokunnaksi oli palkattu paikallisia nuoria, jotka eivat koskaan olleet nahneet lennokkia. Tuomarointi ja kieroksenlasku/ajanotto piti opettaa heille. Siina menikin sitten koko paiva. Suurin ongelma F5D kilpailussa on se, etta ei ole kilpailun johtajaa. Joten kukaan ei oikein tieda mita tehdaan ja milloin, onneksi yksi pilotti Saksan joukkueesta otti ohjat kasiinsa. Muuten ei varmaan olisi ruvettu edes harjoittelemaan koko paivana. Ilma on paahtavan kuuma. Varjossa lampotila on n.35 astetta, ja tyyni keli ei helpota oloa. Antti ajoi tanaan yhden keikan 7 kennon setillaan, rata-ajo sujui vakuuttavasti, ja kone oli nopea. Saksalaisten koneet ovat nopeampia, mutta he eivat aja yhta hyvin.

Mielenkiintoista nahda Antti Saksalaisten kanssa samaan aikaan radalla.

/ Samuel Union Jack Villasta

F5D MM-kilpailuiden aikataulu

Thursday, August 17th, 2006
Päivä Tapahtuma
17.8. Rekisteröityminen Pitesti Cupiin, F5D:n 1+2 kierrokset
18.8. Pitesti Cup 3+4 kierrokset
19.8. Pitesti Cup 5+6 kierrokset ja palkintojen jako
20.8. MM-kilpailuiden avajaiset
21.8. MM kierrokset 1-4
22.8. MM kierrokset 5-8
23.8. MM kierrokset 9-12
24.8. MM kierrokset 13-16
25.8. Palkintojen jako, Banquet