Archive for the 'Säännöt' Category

F5D:ssä siirrytään lipoihin

Monday, March 26th, 2007

F5D:ssä siirrytään uusien vahvistettujen sääntöjen myötä litium polymeeri-akkuihin. Akun maksimipaino on 275gr ja yhdessä kilpailussa saa olla enintään 4 akkupakettia. Akkupakettien lukumäärän rajoittaminen vähentää lajin kustannuksia, mutta hyvien kennojen metsästys jatkuu silti. Akkupaketteja ei kannata käräytellä tai rikkoa ylivirroillakaan kamalasti kisojen aikana, muuten akkupaketit loppuvat kesken.
Lähde

F3D säänöissä muutoksia

Thursday, June 29th, 2006

F3D säännöissä on lyhyesti suomennettuna muutettu seuraavia kohtia:

– Potkurin on pyörittävä kiertokammen nopeudella (estetään vaihteistojen käyttö)

– Imuaukon koko maksimissaan 114mm^2

– Vastaanottimessa pakko olla fail-safe tila jossa kaasu menee pois päältä. Eli jos radiosignaali katoaa, moottori sammuu.

– Maksimi kärkiväli 1800mm

– Pylonin materiaaliin ja harjoituksiin liittyviä juttuja

– Turvallisuustarkastus lennokille (työntotangot, asennukset, ruuvien kiinnitys, vastarin ja akun vaimennus, minimissään 500mAh vastaanottimen akkupaketin koko, tarpeeksi vahvat servot, koneessa ei saa olla halkeamia tai muita heikkenemiä rakenteessa, jne)

– Kypäräpakko harjoituksissa ja kilpailuissa

– Maksimissaan 3 konetta / heat

– Alkoholin nauttiminen kielletty harjoitusten ja kisojen aikana (Ranskassa monet pilotit otti ruuan kanssa oluen)

– Minimilentokorkeus: on lennettävä pylon-tolppien yläpuolella poislukien 1. tolppa jonka saa alittaa lähdön yhteydessä. Jos lentää tolpan korkeuden alapuolella, se lasketaan katkoksi. Tällä pyritään siihen ettei tolppiin osuttaisi. Keskustelun aloitti Ranskan 2005 MM-kisoissa suoraan tolppaan osunut kone joka on aika kummallista ettei tätä ole aikaisemmin mietitty..

Lähde: Minutes, CIAM March 2006 Plenary Meeting

Pylonrata