Archive for the 'Kansanpylon' Category

SpeedCup ’07 tuloksia

Sunday, July 22nd, 2007

Suomen ensimäinen Speedcup on nyt ajettu!

Mittaus tapahtui seuraavasti: jokainen pilotti lensi neljä kertaa 200m radan, kumpaankin suuntaan siis kaksi kertaa. Ennen radalle tuloa sai konetta syöksyttää niin paljon kuin huvitti ja uskalsi, mutta 200m matka lennettiin suoraan. Rata oli merkattu tolpilla, jossa kummallakin oli lippumies. Kun kone meni linjan ohi, lippumies kiskaisi lipun alas. Radan keskellä oli tuloslaskenta ja kellomies joka kellotti linjojen välisen ajan.

Jatkossa olisikin hyvä mitata tällä menetelmällä niin, että aina kun lennokki poistuu mittausalueelta, tämän puolen lippumies nostaa lipun ylös. Tällöin avustaja kertoo pilotille, että ollaan tarpeeksi kaukana. Kun pilotti on valmis suoritukseen, hän huutaa “SUORITUS” jolloin keskellä oleva kellomies aloittaa ajanoton kun starttilinjan lippu menee alas. Kun lippu menee starttilinjalla alas, maalilinjan lippumies nostaa oman lipun ylös (voi toki nostaa aiemminkin) ja kun kone ohittaa linjan, vetää lipun alas. Jos lennokki ei lennä suoraan starttilinjalla, eli on esimerkiksi syöksytyksessä, lippumies ei laske lippua alas vaan lento uusitaan. Maalilinjalla kone saa liikkua mihin suuntaan tahansa.
Speedcup ’07 tulokset tästä

Tuloksista näkee suoraan kumpaan suuntaan on lennetty, koska tuuli puhalsi suoraan kentän suuntaisesti. Lisäksi on mielenkiintoista havaita että Jannen Rookien ja Timpan 4-tahtivehjaksen eri keikat toivat hyvin samanlaisen tuloksen. Tämä antaa osviittaa siitä, että mittausmenetelmä oli riittävän tarkka.

Niille, jotka eivät tahdo liitetiedostoon kajota hivenen dataa:

Jannen Rookien oli päivän nopein, keskiarvo 326,9km/h. Paras veto (myötätuuleen) 418km/h !! Toki mittauksessa pieni virhe voi aiheuttaa heittoa, mutta olen varma siitä että Janne pääsee 400-kerhoon.

Samuelin F3D-pylon ei pärjännyt Jannen vauhdille, 317km/h keskinopeudella. Paras veto myötätuuleen oli 397,79 km/h. Voidaankin nyt virallisesti todeta, että on noi F3D-pylonitkin vaan pirun hitaita

SuperCustomilla varustettujen Q500 Vipereiden nopeus oli keskiarvoltaan 172km/h. Vihdoin näidenkin nopeus selvisi, mutta oli suurinpiirtein sitä mitä ollaan aavisteltu.

Nopeuden muuten voi laskea seuraavasti:

km/h = (m/1000) / (s/60/60)

Jossa m on metrimatka (esim. 800) ja s aika sekunteina (esim. 1,99).

Kiitos osallistujille ja kiitos Helsinki hienoista uusista virallisista pylon-tolppa-lipuista!

Toukokuun 2007 kisat Hämeenkyrössä

Sunday, May 20th, 2007

Vuoden 2007 ekat nopeuslennokkikilpailut pidettiin Hämeenkyrössä. Keli oli kaunis mutta tuuli oli hurja. Tuuli puhalsi 6m/s nopeudella ja puuskissa tuulen nopeus oli yli 10m/s. Jopa polttislennokille hankala keli.

Kilpailun tulokset:

Q500 SC:
1. Hannu Selkee
2. Samuel Riippa
3. Janne Seppänen
4. Jouni Erola
5. Petri Mäkelä
6. Antti Saikkonen (ajoi Samuelin koneella, ellei Samuel kerennyt torpata ennen Antin keikkaa )

Kansanpylon:
1. Sakari Pesonen
2. Reima Mäkinen
3. Petri Mäkelä

Q500:ssa olisi ollut 8 osallistujaa (huima määrä!), mutta toinen osallistuja jätti kovan tuulen takia (ja ensilennon) takia kisaamatta ja toisella moottori ei toiminut!

Kansanpylonissa 4 osallistujaa mutta ekalla kierroksella kilpailija hajoitti koneen,joten jätin kokonaan laskuista pois.

Kiitos kaikille avustajille, kilpailijoille ja Jonille joka toimi hyvänä kilpailunjohtajana!

Posse

Katso lisää Matin ottamia hienoja kuvia täältä!

Hämeenkyrön tulokset

Monday, September 18th, 2006

Hämeenkyrön kisojen tulokset:

Kansanpylon:

1. Sakari Pesonen
2. Tapio Hanhilammi
3. Timo Laurén

Q500-Sport (SuperCustom .40 moottorisääntö):

1. Hannu Selkee + Jouni Erola
2. Mikko Vulli

(miksi Vullilta puuttui kahdesta kierroksesta tulokset? haloo avustajat?)

Tarkistuslaskennan jälkeen ykkössija Q500-Sport-luokassa meni jaetuksi koska kummallakin oli täysin sama yhteistulos!

Q500

1. Esa Niemelä (SuperTigre)
2. Antti Saikkonen (Nelsson)
3. Samuel Riippa (Nelsson)

hkyron tulokset.jpg