Archive for July, 2006

Ruotsinpyhtään pylon tapahtuma

Monday, July 24th, 2006

Nyt on tapahtuma onnellisesti ohi. Ensimmäiset inokkaat olivat paikalla jo perjantai iltana. Kenttä oli jälleen mainiossa kunnossa. Otin illalla yhden testilennon, jonka jälkeen kävimme saunomassa ja uimassa. Ruotsinpyhtään lennokkikenttä on ainoa tiedossani oleva lenokkikenttä, jonka varustukseen kuuluu rantasauna, ja uimamahdollisuus!

Saunan jälkeen menimmeki n sitten nukkumaan. Meille oli varattu huone läheisestä “majatalosta” Ruukinmyllyn vieressä on savimajaksikin tituleeratti yöpymispaikka. Huone on edullinen (2hlö huone lisävuoteella oli 50e/koko huone)

Lauantai aamu alkoi synkässä säässä, vettä satoi ja tavas oli harmaa. Lisää porukkaa tuli aamupäivällä, ja kelikin alkoi parantua. 12 jälkeen kävimme laittamassa tolpat pystyyn, ja sateen tauottua rupesimme treenaamaan.

Lennättäjiä oli paikalla normaalia vähemmän. F5D porukasta oli paikalla Antti, Ezmo, Jasu, Janne L. ja minä. Q500 koneita oli minulla, Janne S, Ville ja sunnuntaina myös Mikko oli mukana. Lauantaina ajettiin aina ilta 9 asti. Parhaat ajat kirjattiin  Antille (63, 65, 69, 61 sec) itse ajoin parhaillaan 67sec, yleensä ajat painuivat hiukan yli 70 sec. Suurimmat ongelmat minulla oli radiohäiriöiden kanssa, mutta sunnuntaina keksin niihinkin ratkaisun. Radiohäiriöt katosivat, kun juotin vastaanottimeen lisää antennia. Eli normiantennin lisäksi 100cm lisää 0,3mm vahvuista pianolankaa. Voi kuulostaa hullulta, mutta toimii.

Q500 koneelle kellotettiin parhaillaan 75sec. Koneena täyskuituinen Shotgun ja moottorina käsityönä tehty IR Q500 moottori. Polttoaineena FAI 20/80 litku,eli  ilman nitroa.

Lauantai-ilta oli aivan tyyni, ja aurinko paistoi. Ehkä yksi kesän kauneimmista illoista. Illalla maistui sauna, uiminen ja muutama olut. Ruukinmyllyllä oli rokkifestarit, joten hostellimmekin oli buukattu täyteen jo hyvissä ajoin. Ei auttanut muu, kun tyytyä telttamajoitukseen. Yöllä lämpötila laski 5,5 asteeseen, onneksi oli kunnon varusteet. Aamulla, kun aurinko rupesi paistamaan oli teeltassa todella kuuma, varmaan 50 astetta.

Sunnutai meni lennätysten osalta hyvin. Ajoimme Antin kanssa pääasiassa F5D treeniä, mutta tuli sitä muutama Q500 keikkakin ajettua. Testailimme sekä 7 kennon, että 18 kennon settejä. Molemmat tuntuivat toimivan hyvin. 18 kennon setti tuntui olevan herkkkä lämpötilalle, jos kennot latasi liian kuumaksi, loppui niistä puhti ennen kuin 10 kierrosta tuli täyteen. 7 kennon setti taas parani, mitä kuumempi se oli.