Archive for August, 2006

F5D MM-kilpailut päättyneet

Thursday, August 24th, 2006

Antti Saikkonen pääsi 4. sijalle, Samuel Riippa 14. sijalla. HYVÄ SUOMI! ONNEA! Kummallakin hieno menestys!

MM-tittelin vei ylivoimaisesti Saksan Rössler. Hän teki toiseksi viimeisella kierroksella uuden MM-ennätyksen 61,9 (sisältää yhden katkon!!). Todellinen aika oli siis n. 56 sekuntia – tietysti se kuinka paljon katko lyhensi rataa on vaikea sanoa. Vuoden 2006 F3D (polttomoottori) MM-kisoissa tehtiin uusi MM-ennätys joka oli 56,1sekuntia.. Jokatapauksessa uusi MM-ennätys ja huima nopeus sähkönopeuslennokille ja aivan uskomatttoman nopea setti!
Toiseksi tuli uskomattoman nousun tehnyt itävaltalainen Fraundorfer. Hän ajoi 18 kennolla ja halvalla tavallisella Mega moottorilla. Frandorfer ajoi uskomattoman hyvaa rata-ajoa.

Kolmantena oli Saksan vanha kettu Wanner, hän vaihteli 18 ja 7 kennon välillä.

Viimeinen kisapäivä

Thursday, August 24th, 2006

Tulokset 12 kieroksen jälkeen:

Tänä iltapäivänä selviää uusi F5D-maailmanmestari! Samuelilta saadun tekstiviestin mukaan Antin strategia on ajaa turvallisesti ilman katkoja mutta Samuel ottaa kuulemma riskin: joko alle 70sek tai 200sek (kaksi katkoa). Asenne on oikea, jäämme malttamattomana odottamaan tuloksia..

Saksan F5D-blogi kirjoittaa Antista täällä suurinpiirtein seuraavasti:

“Pienen pieni Antti Saikkonen pitää peukkuja että hän olisi se joka menestyisi F5D:n MM-kilpailuissa Saksalaisten lisäksi. Australialaiset ja Amerikkalaiset ovat yrittäneet sitä jo pitkään siinä onnistumatta. Ollaksemme rehellisiä: mielummin Suomalainen kuin Australialainen. Mikä on Antin salaisuus? Hän testaa ja kokeilee. Täälläkin Pitestissä se todettiin taas: Meklet-lisäsiipipintalaa lennokkiin 7 kennolla. Niin ruma mutta niin nopea! ”


“Antti Saikkonen, cooli jäämies Suomesta jolla on uskallusta kokeilla. Tuleeko tänään hänen suuri päivänsä?”

Tilanne 12 ajetun kierroksen jälkeen

Wednesday, August 23rd, 2006

Tilanne keskiviikko-iltana (suluissa muutos sijoituksessa)

1. Rössler (+-0)
2. Wanner (-1)
3. Saikkonen (+1)

..

12. Riippa (+2)
Katso tarkemmat ajat täältä. Torstai-iltana selviää F5D maailmanmestari vuosiksi 2006-2007. Nyt viimeistään Suomen joukkue – kaikki panokset peliin!

Belgialaiset kirjoittaa Antista

Wednesday, August 23rd, 2006

Here is a picture off the man that is shaking the German’s egemony over F5D.
Anti Saikonen from Finland is preparing is Batleth for the next race.
Anti is flying a very effective 7 cell setup and modified his plane with trailing edges apexes to carry the extra load of the heavy pack.
Now the Finland outsider is menacing Christian Roesler who leads the competition so far and also flies a 7 cell powered Batleth.
(lähde)

Viralliset tulokset 8 kierroksen jälkeen

Wednesday, August 23rd, 2006

“Team Germany already look like they have the team prize well sorted however my forecast that they would not have it their own way looks like it could well come true, but its not a American that is spoiling the Germany 1 2 3 it’s that guy that won the Pitasti cup Antti Saikkonen. He is sat in 2nd place and looking very strong for a podium it’s a good advert for F5D to see a none Germany on a students budget compete on an even ground as the German team that are reported to be very heavily backed by some big names.” (lähde)

Antti on käyttänyt paljon aikaa ja rahaa ainoastaan MM-kilpailuita varten. Itse tehdyt koneen muotit, itse tehdyt koneet, akkujen ominaisuuksien tutkimista siitä näkökulmasta millä moottori+potkuriyhdistelmällä saadaan suurin nopeus koneelle. Menestys on mahdollista jos sitä haluaa, mutta se ei tule ilmaiseksi – sen eteen on tehtävä töitä ympäri vuoden.

8 kierrosta ajettu

Tuesday, August 22nd, 2006

Tilanne 8 ajetun kierroksen jälkeen (suluissa paras aika):

1. Roessler 468,1sek (GER) (65,4sek)
2. Saikkonen (FIN) 485,6sek (67,8sek)
3. Wanner (GER) 489sek (66,9sek)

10. Riippa (FIN) 530,8sek (68,9sek!)

Samuelin puhelinraportti (ti 16:38): “Antti on siis noussut tällä kierroksella Kanen ja Wannerin ohi. Roesslerilla on 30gr kevyempi kone kuin Antin “superkevennetty” kone” sekä todella hyviä akkupakkoja ja Samuel oli sitä mieltä että Roessler on ylivoimainen. Samuelin 18 kennoisen koneen ongelma on se että aamuisin kone kulkee mutta iltapäivällä kun ilma lämpenee, kennot hyytyy ja koneen nopeus pienenee. Samuel cyclaa akkupaketista huonoimpia kennoja pois ja tekee näin itselleen parempaa akkupakettia. Antilla ei ole nopein kone mutta ajaa Samuelin mukaan parhaiten rataa. Yleisilmapiiri on hyvä ja Saksalaistenkin kalusto on täysin tutkittavissa. Itävaltalaiset ovat kuitenkin omassa teltassaan eristäytyneenä muusta porukasta ja peittelevät omia koneita ja potkureita.”

“Anti Saikonen from Finland won the Pitesti cup.He was very impressive when flying his 7 cell Hacker powered Batleth. His clean flight style and the excellant performance of his gear gave him the victory. “ (lähde)

Viralliset tulokset 4 kierroksen jälkeen

Tuesday, August 22nd, 2006

Ensimäisellä sijalla olevalle Ransmannille on vielä tilauksessa kaksi uusintalentoa, siksi tilanne näyttää vähän hassulta. Antilla eroa ykköspaikalle 7 sekuntia. Samuel siis sijalla 13. joka on hieno menestys jo itsessään! Peli ei ole lainkaan pelattu ennenkuin viimeinen kone on ylittänyt maaliviivan. Tsemppiä Romaniaan!

Antin kilpailusiiven lisäpinta-ala jotta kone menee siipikuormituksen osalta sääntöihin.

F5D MM – ensimäinen kierros takana

Monday, August 21st, 2006

Antti Saikkonen 69, 70, 71 ja 72sek

Samuel Riippa 71, 75, 85 (1.katko, 200(2.katkoa) sek

Antti on 1 päivän jälkeen 5 parhaan joukossa ja minäkään en ole viimeinen.

Tässä epäviralliset tulokset ulkomuistista. Romanialaiseen tapaan ei virallisia tuloksia saatu.
Keli oli hidas (tuulinen ja kuuma) 70 sekunnin alituksia ei paljon nähty.
Nopeimman ajan teki Rösler GER 66sec, toinen Dan Kane USA 67sec, 3. Wanner 67sec, ja neljäntenä Antti 69 sec.

Pitesti Cup tulokset

Monday, August 21st, 2006


Keskiarvot
(poistettu tulokset joissa on oikaisuja koska nehän eivät vastaa “todellisia” aikoja). Näyttäisi siltä että Kane on ajanut kuitenkin keskimääräisesti kovempaa. Jos ensimäisten MM-kierrosten ajat ovat saman suuntaisia, tiedetään että koneet kulkevat yhtä lujaa sekä Pitesti Cupissa että MM-kisoissa ja että Antilla on mahdollisuudet MM-mitalliin. Epäilen kuitenkin että Saksalaiset ovat säästelleet parhaat akkupakettinsa MM-kierroksille.

Tänään muuten alkavat MM-kilpailuiden ensimäiset kierrokset.

Pitesti Cup ohi

Saturday, August 19th, 2006

Antti voitti!!!!!!

Esikisat on ohi ja voittaja löytyi pienestä maasta nimeltä Suomi.
Antti voitti esikisat ja Samuel oli sijalla 6. Enpä olisi uskonut.
Antti joutui ajamaan huonoimmalla koneellaan. Ja enpä minäkään olisi omaa sijoitustani uskonut noin korkealle.
Vielä ei kannata nuolaista. Saksalaiset tekivät nopeampia aikoja.


Suomen joukkue virtaviivaisina kuin saimaan norpat!