Archive for April, 2007

Q500 SC harjoitteluvideo

Wednesday, April 18th, 2007

Jämillä saatiin kunnon harjoittelut pystyyn tolppien kera. Nelistään radalla ajaminen on neljä kertaa kivempaa kuin yksin!

Katso kokonainen video yhdestä neljän radalla olevan koneen kisasta täältä. Video on vähän alle 7 minuuttia pitkä. Alussa radalla on vain yksi kone, mutta ekan kierroksen jälkeen muu sakki liittyy karkeloihin.

Q500 SC kierroslukuja

Monday, April 16th, 2007

Vihdoin saatiin mitattua nippu SuperCustomeita ja niiden kierrosluvut. Kaikki moottorit “hyvin käytettyjä” SC 40 moottoreita. Hannun moottori on viilattu, eli imukanavat pyöristelty ja kampiakselia kevennelty. Alta voi huomata, että edes LAITON virittely ei vaikuta juuri millään tavalla, eli turhaa hommaa. Potkurina 9X6 APC
Hannu: 16.400rpm

Mikko: 16.500rpm

Samuel: 17.000rpm

Jouni: 16.400rpm

Merkittäviä eroja ei ole, paitsi Samuelin tulos. Muilla moottoreissa tulppana “mikälie pakinpohjalta” ja potkurinkärkiäkin oli osassa raavittu. Samuel oli kokeilemalla hakenut tulpan, jolla sai parhaan kierrosluvun. Koneiden nopeuserot hyvin pieniä ilmassa, luokassa merkitsee todellakin kaikkein eniten radan-ajotaito. Niinkuin pitääkin.

Kausi 2007

Thursday, April 5th, 2007

Kausi 2007 on aluillaan. Vapaita harjoituksia on jo päästy lennättelemään Hämeenkyrössä.

Tekniikkapuolella on tänävuonna odotettavissa muutama tärkeä juttu.

F5D puolella (sähköpylon) on lipot sallittu. Nyky lipotekniikalla on mahdollista saada sama teho kun 7kennoisella sub C paketilla.

F3D puolella on Suomenjoukkueen koneisiin tulossa radioneulat (seossäätö lähettimestä)

tuo helpottaa moottorin käyttöä. Koneen voi lähettää ilmaan hiukan rikkaalla ja sitten, kun kone on kiiihtynyt kunnolla voidaan seos säätää kohdilleen.

2007 vuonna pidetään F3D mm kilpailut USA:ssa, suomen joukkue on päättänyt olla osallistumatta karkeloihin. Matka rapakon taakse nyky turvamääräyksillä, ja rahtikustannuksilla on liikaa.

Suomen F3D team tekee vierailun naapurimaa ruotsin kilpailuihin.

Vuosi 2007 menee pääasiassa moottorin/pillin/potkurin/palotilan erillaisten kombinaatioiden testaamiseen. Testaamista helpottamaan on tulossa XPS 2,4ghz sisään rakennetulla telemetrialla.

Q500 lennokkeja on ilmaantunut suomen maahan ihan kiitettävä määrä, toivottavasti näkisimme myös kisoissa mahdollisimman monta vauhtilajeista kiinostunutta.
Myös F5D lipoja pitää testata, sekä yrittää etsiä F5D:lle sopiva potkuri/moottorin kv.