Säännöt

Tälle sivulle tulee kaikki viralliset säännöt, sillä välin linkit lennokkikerho Rakun sivuilta:

F3D http://www.raku.fi/lajit/pylon/f3d_saanto.htm
F5D (puuttuu toistaiseksi)
Q500 http://www.raku.fi/lajit/pylon/q500_saanto.htm
Q500-Sport (tulossa pian)

 

 

 

F3D kilpailu toimii seuraavalla lailla:

1 ryhmä (max 4kpl lennokkeja) on radalla kisaamassa

1 ryhmä on readyboxissa odottamassa tankattujen koneiden kanssa vuoroaan

1 ryhmä on tankkauspisteessä tankkaamassa

1 ryhmä valmistautuu tulemaan tankkauspaikalle

homma pyörii kokoajan, ja vauhti on kova.

Heti kun kisaamassa olevan ryhmän viimeinen lennokki on laskeutunut, seuraava ryhmä menee radalle. Kilpailijoille on valittu etukäteen lähtöpaikat. Kun kaikki tietää oman lähtöpaikkansa on koneiden tunnistuksen aika. Lennokit nostetaan kädessä vuoron perää ilmaan ja pyritellään ja näytetään tuomareille(lennokkien tunnistus). Eli ideana on näyttää kilpailuhenkilökunnalle kuka ajaa milläkin lennokilla. Silloin jos tulee oikaisuja pylontolpilla tietää kenen lenokki se oli, ja ketä “sakotetaan”.

Tunnistamisen jälkeen alkaa käynnistysaika. Moottori pitää 1minuutin aikana saada käyntiin ja säätöihin. Moottoria ei kannata heti käynnistää, muuten se ylikuumenee jo maassa, koska ilmavirta ei sitä pääse jäähdyttämään. n.30sec kohdalla moottorit laitetaan käyntiin (rikkaalla) ja ruvetaan pikkuhiljaa kiristämään neulaa. Kun minuutti on kulunut lähettäjä lähettää lennokit peräkanaa radalle.

Sen jälkeen jokainen lennättää 10 kierrosta, nopeimman ajan ajanut on eränsä voittaja. Oikaisuista sakotetaan. 1 oikaisu +10% 2 oikaisua=hylkäys.